HTML

csopaki blog-csomag

Szóval blogolunk. Többesben. Illetve hát Ervinnel, a szomszéddal. Mondhatni az egész Arany János utca. Saját nevünkkel. Esterházysan – saját jó neveinkkel. Végül is a palackokra is azt írjuk. A borokról csak annyit írunk le, hogyan lesznek. A tőkétől a pohárig. Ha már a pohárban van meghagyjuk Albert Gazdának és az Alkesznek. Az értékelés maradjon fogyasztói műfaj! Lesz mese a szőlőmunkákról. Mindenkinek, aki azt hiszi, hogy a szürettel kezdődik. Mese a borról. Hogy hány helyen lehet elszúrni. Mese a pénzről. Azoknak, akik azt hiszik aranybánya. Mese a bürokráciáról. Mert „ezek csak rinyálni tudnak”! Ja! És nem fogunk sírni, mert marhára szeretjük amit csinálunk. Jásdi István www.jasdipince.hu www.tamaspince.com

Friss topikok

  • Mr Chablis: A híres francia hölgy Mme Bollinger volt, a pezsgőház feje... (2014.11.11. 22:56) TÖPRENGŐ
  • solyomny: Kedves Tamás Ervin! Köszönöm az elismerő (számomra inkább írásra bátorító) szavakat, mert ebben a ... (2014.01.12. 12:14) Bio, Biodinamikus és egyéb zöldek
  • solyomny: Kedves Ervino! Úgy látom, hogy van irónia, és van (sírva nevető) humor is! És értelmes gondolkodás... (2014.01.12. 10:34) Világgazdasági mese
  • Felixakos: Én csak most találtam meg ezt a blogot, igyekszem behozni, mármint "beolvasni" a lemaradást. (2011.04.01. 12:03) Csopaki Csöppek
  • spat: Szerintem elég sok magyar borivó van, aki nem csak azt szereti, ha a bor szőlőből készül, de azt s... (2011.02.05. 02:43) Inkubátor borok. 2 rész.

Mérsékelt optimizmus

2010.06.20. 19:18 :: Ervino

 

 

Mérsékelt optimizmus


Csopakról nézvést valószínűtlen mindaz, ami Edelényben történik. A Balaton keleti medencéje fölül pénteken éjszaka kifújta az északnyugati szél a maradék felhőket, felszárította a pocsolyákat, átszellőztette a szőlők lombját és szombaton délelőtt már hét ágra ragyog a nap. Leállt a szél és a Paloznaki öböl előtt hiába várakozik a Kereked Vitorlás Kupa kétszáz fős mezőnye a rajt-lövésre. Két óra felé ide hallatszik a két lövés – parti halasztás. Behúznak a kis kikötőbe. Sebaj! Ott is a mi borainkat isszák.

Kora délutánra kialakul a szokásos kora nyári balatoni időjárási képlet: a tó körül fehér Cumulus-ok tornyosulnak, de a tó és közvetlen környéke fölé a gyorsan melegedő vízfelület nem engedi betörni őket. A sokadik esős héten már-már elhittük, hogy soha többé nem lesz nyár, de ez most már az. A szőlő hajtásai napok alatt kinőtték a 80-100 kilométeres szelek sokkját és most szinte szabad szemmel is láthatóan nyúlnak a Nap felé. Az olaszrizling fürt-virágai még zártak, de pár ilyen nap és egyszerre minden tőke kivirágzik. A szőlővirágzás nem olyan látványos mint a manduláé, de mi annál is jobban várjuk. A következő néhány hét időjárása dönteni fog a termés mennyiségéről, de ha kevés lesz legalább még jobb lesz a minősége. Vasárnap délelőttre keleti szelet várunk, ami azt jelenti, hogy a vitorlázók talán mégis lebonyolítják a versenyüket és ami fontosabb ennél is Edelényben talán csökken a Bódva szintje.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csopakiblogcsomag.blog.hu/api/trackback/id/tr822096214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spat 2010.06.20. 19:58:10

Szerencsénkre ezt az időszakot - péntektől keddig - mi is Csopakon tölthettük. Csodálatos idő volt és keddre már a Balaton vize is bőven elég meleg.

Semmi kétségem nincs afelől, hogy Csopak a Világ legjobb helye, nem véletlen, hogy a szőlő is itt érzi magát a legjobban.

DDDDD 2010.06.30. 17:54:09

Szia Ervin!

Ez a blog nagyon jó ötlet, csináljatok neki egy Facebook site-ot is! Meg egyébként is, a pincészetnek sem ártana! Sőt, eszembe jutott, hogyan lehetne még jobbat kihozni a szórólapból, ha érdekel, szólj, majd megadom a mail címem. Otthon egyébként volt szerencsém megkóstolni a K2-t, csillagos 5-ös, nagyon finom, és a rizling is!

Puszi a családnak!
Dorka

napsügér 2010.08.31. 10:47:38

Nagyon jó ez a bolg csak kár, hogy 2 hónapja nem írtatok semmit. Hiánypótló a "téma" a sok borismertető blog mellett. Jó azok is kellenek, hogy az ember tájékozódjon, de a ti élményeitek, gondolataitok igen értékesek. Másik oldalról is megvilágítják a boros kérdést. Ez az az oldal amibe kevesen gondolnak bele, csak követelik az olcsó de persze jó borokat. Remélem visszatértek az íráshoz is. Sok sikert mindkét családnak.

Üdv
Anikó
süti beállítások módosítása