HTML

csopaki blog-csomag

Szóval blogolunk. Többesben. Illetve hát Ervinnel, a szomszéddal. Mondhatni az egész Arany János utca. Saját nevünkkel. Esterházysan – saját jó neveinkkel. Végül is a palackokra is azt írjuk. A borokról csak annyit írunk le, hogyan lesznek. A tőkétől a pohárig. Ha már a pohárban van meghagyjuk Albert Gazdának és az Alkesznek. Az értékelés maradjon fogyasztói műfaj! Lesz mese a szőlőmunkákról. Mindenkinek, aki azt hiszi, hogy a szürettel kezdődik. Mese a borról. Hogy hány helyen lehet elszúrni. Mese a pénzről. Azoknak, akik azt hiszik aranybánya. Mese a bürokráciáról. Mert „ezek csak rinyálni tudnak”! Ja! És nem fogunk sírni, mert marhára szeretjük amit csinálunk. Jásdi István www.jasdipince.hu www.tamaspince.com

Friss topikok

  • Mr Chablis: A híres francia hölgy Mme Bollinger volt, a pezsgőház feje... (2014.11.11. 22:56) TÖPRENGŐ
  • solyomny: Kedves Tamás Ervin! Köszönöm az elismerő (számomra inkább írásra bátorító) szavakat, mert ebben a ... (2014.01.12. 12:14) Bio, Biodinamikus és egyéb zöldek
  • solyomny: Kedves Ervino! Úgy látom, hogy van irónia, és van (sírva nevető) humor is! És értelmes gondolkodás... (2014.01.12. 10:34) Világgazdasági mese
  • Felixakos: Én csak most találtam meg ezt a blogot, igyekszem behozni, mármint "beolvasni" a lemaradást. (2011.04.01. 12:03) Csopaki Csöppek
  • spat: Szerintem elég sok magyar borivó van, aki nem csak azt szereti, ha a bor szőlőből készül, de azt s... (2011.02.05. 02:43) Inkubátor borok. 2 rész.

Mint az Úttörőknek.

2010.04.14. 11:31 :: Ervino

 

 

Mint az Úttörőknek.

 

Mint az Úttörőknek. Vagy most hallom az MSZP-nek. A borászoknak is lett 12 pontjuk.

Olyan, amilyen. De legalább többé-kevésbé egységesen álltunk mögé. Olyanok persze mindig lesznek, akik utólag sokkal jobbat írtak volna.

Ennek a szakmának hihetetlen érdekérvényesítő képessége van. Egyenként minden borászatnak. Amikor egy miniszter, államtitkár vagy kóbor főosztályvezető letéved egy pincébe mindent megígér. Jóhiszeműen. Ahogyan a következő helyen is. Ritkán kérik a borászok kétszer ugyanazt. Szóval becsüljük meg a 12 pont mögötti egységet!

12. pont: Az alkoholfogyasztás és a gépjárművezetés viszonyának ésszerűsítése

Ennél egyszerűbben is megfogalmazhattuk volna, hogy hülyeségnek tartjuk a „0” toleranciát. Azóta olvastam a reakciókat is. „Ezek arra készülnek, hogy részegen átgázoljanak gyermekeinken és idős szüleinken.” Vagy „ Ne jöjjenek ezek nyugat-európai példákkal, a magyarnak, ha a kisujjadat nyújtod, az egész karod kell!”

A 0,5%0 véralkohol, amit ésszerűnek tartunk, felnőtt, ivarérett férfinál vagy nőnél kb. egy pohár csopaki fogyasztásával érhető el. Kevés, ahhoz, hogy benyomjunk. Én személy szerint éberebb leszek tőle, csökken a reakció-időm. Jobban figyelek, mert ittam. Nem iszom második pohárral. Viszont aki velem ebédel, vagy vacsorázik nem fogja úgy érezni, hogy akkor szolidáris velem, ha egy kortyot sem iszik. Rendes étkezés egyszerűen nem működik egy pohár bor nélkül. Avval is egyetértünk, hogy aki ennél többet inna, rendeljen taxit vagy menjen haza villamoson.

A „0” tolerancia bevezetésével 10-15%-kal csökkent az éttermek bor-fogyasztása. Kevés közlekedés-rendészeti intézkedés okozott ekkora gazdasági kárt. Nem jövök avval, hogy ez elképzelhető lett volna-e a Lajtán túl. A másik oldalról sem érdemes a statisztikákra hivatkozni, „annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam” A kérdés egyszerűen annyi: felelősnek, felnőttnek tekinti egy ország a polgárait vagy alattvalóknak.

-J-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csopakiblogcsomag.blog.hu/api/trackback/id/tr771920220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása